Mijn naam is Christine Rook. In 2006 ben ik met de opleiding “Hondentoiletteren” bij het Huisdier Kennis Instituut te Bunnik gestart. Na 2 jaar stage bij Trimsalon Daisy in Delft en Trimsalon Miranda in Spijkenisse heb ik de opleiding afgerond met een diploma. Tijdens de stage heb ik veel praktijkervaring opgedaan en verschillende rassen mogen trimmen. Voor de pluktechniek heb ik de heer Stofbergen van de kennel “Of Dustmountain” en, docent van het HKI, Jet Bijen benaderd. Voor poedel knippen ben ik twee keer  bij Ilse Kleton geweest.
Ook heb ik de specialisatiecursussen “Effileren” en “Poedel knippen” gevolgd bij Wil de Graaf van Special Grooming.

Na het behalen van het diploma heb ik eerst op de vrijdag bij Trimsalon Daisy honden getrimd en vanaf januari 2012 werk ik zelfstandig in m´n eigen trimsalon.
Om eigenaren van konijnen van dienst te kunnen zijn, heb ik in 2015 de cursus “Professioneel Konijnentrimmen” gevolgd bij Rabbits Campany en mijn diploma hiervoor behaald.

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken bezoek ik vakbeurzen, ben ik geabonneerd op het vakblad “Groomers”, volg ik workshops en is facebook een heel mooi medium om in contact te komen met collega’s door het hele land. 

Zelf heb ik vijf hondjes. Stuart een toypoedel, Dotje een X ShihTzu, Roxy, Skippy en Fancy zijn chinese naakthondjes. Daarnaast nog vier katten en 2 konijnen. Met Stuart, Dotje en Skippy heb ik verschillende cursussen gevolgd bij de KC-Delft. Vooral met Stuart, met hem heb ik gehoorzaamheid cursussen tot GBB gevolgd en daarna Behendigheid, DogDance en ABC. 

Menu Title