Ik trim voornamelijk kleine tot middel grote honden; max. 30 kg. Voor ontwollers, dus de honden waarvan de vacht alleen gewassen en uitgeblazen hoeven te worden, wil ik een uitzondering maken. Wel wil ik dat de eigenaar dan bij de trimbeurt aanwezig blijf zodat deze kan helpen bij het tillen. Ik trim zowel rashonden als kruisingen.

Uw hond wordt standaard getrimd volgens het ras specifieke trimschema. Alleen wanneer dit niet toepasbaar is, of u heeft andere wensen, kan hiervan afgeweken worden. Ik kan u echter wel garanderen dat ik elke vachttype in zijn waarde laat. Zo zal ik niet zomaar klakkeloos een plukvacht scheren als deze niet direct plukbaar is, liever pas ik de trimbeurt aan en komt u een maandje later terug om te beoordelen of de vacht dan wel te plukken is.
Zo ook een stokhaar-vacht, ook hierin gaat bij mij geen tondeuse. Beter is een “Was en Blaas” trimbeurt. De kans op Alopecia (niet terug groeien van de vacht) is aanwezig en daar pas ik voor. Knip/effileervachten met vervilting gaan in een kort modelletje. Ontklitten is dan geen optie.

Voorheen werd bij elke trimbeurt de oren uitgeplukt, echter wordt dit tegenwoordig niet meer standaard gedaan. Ikzelf ben van mening dat honden met extreem veel haar in de oren gebaat zijn bij het uitplukken. Zeker bij poedels en labradoodles. Ik zal het niet standaard doen, maar bespreekbaar is het zeker. Nagels worden ook standaard geknipt.

Tevens wil ik u erop wijzen uw hond voorafgaande aan de trimbeurt geen volledige maaltijd te geven, maar hem wel goed uit te laten.

Puck-plukken